ACTIVITY CENTRE WOLVERHAMPTON

PART II STUDENT PROJECT

The brief for this project was to find ways to develop this activity centre in on the banks of a canal in Wolverhampton.

 

I proposed a phased scheme with a new rectangular classroom being built in the car park as phase 1. This would allow the existing building to be renovated without shutting the centre altogether, and creates a protected outside area between the existing and new buildings. In the final phase the buildings are linked together with rooms that provide a new reception and large space for the bike workshop. It would also replace the long ramp with a lift and staircase.

 

The centre's outdoor activities would be linked together with a new tree-top adventure that would start from the new roof terrace go through the wood, cross under the bridge and end with the rope-slide back across the canal.

Section through new classroom
Section through new classroom

Section through proposed classroom/activity room and courtyard

Canal Section
Canal Section

Section through refurbished activity centre and canal

Proposed First Floor Plan
Proposed First Floor Plan

Section through new classroom
Section through new classroom

Section through proposed classroom/activity room and courtyard

1/4